תבשיל קל להכנה וטעים מאוד… מומלץ לימי החורף הקרים.
חומרים
- 3 כפיות שמן שומשום
- 2 בצלים קלופים, קצוצים.
- 2 כוסות של חצילים חתוכים לקוביות
- 2 כוסות של קישואים חתוכים לקוביות
- 1 מלפפון גדול קלוף וחתוך לקוביות, לאחר שהוצאו ממנו קודם הזרעונים.
- 2/3 כוס גזרים קלופים וחתוכים
- 2 כפיות של ג’ינג’ר מגורד
- 2 כפיות של בצל ירוק קצוץ דק
- אשכול קטן של עלי בזיליקום
- כוס של עגבניות מרוסקות (או רסק עגבניות), ללא נוזל
- 2 כפיות של רוטב סויה
- מלח ופלפל, לפי הטעם.
הוראות הכנה:
חמם את שמן השומשום במחבת וואק רחב. הוסף את הבצל ואדה אותו למשך 2 דקות. הוסף את החצילים, הקישואים, המלפפון והגזר.
בשל על חום בינוני למשך 2 דקות נוספות. הוסף את הג’ינג’ר, הבצל הירוק, הבזיליקום והעגבניות המרוסקות והקפץ.
הוסף את רוטב הסויה ובשל למשך 5 דקות, עד שכל הירקות מבושלים.
הוסף מלח ופלפל.
מומלץ להגיש את התבשיל הנ"ל עם אורז יסמין.
ניתן להגיש קר או חם.
ד"ר גיל וינבאום (ND-CA) – הקליניקה לרפואה משלימה. מטפל ומרצה ברפואה משלימה.